A Genix aktív hatóanyagai segíthetnek, hogy a szervezet maga találja meg az egyensúlyt a fogyáshoz. Az étvágycsökkentés támogatása révén kevesebb kalóriabevitellel segíti a szervezetet a folyamatos és tartós fogyásban.  Ráadásul támogatja a zsírbontást és az anyagcsere megfelelő működését, azaz segíthet megakadályozni a felesleges anyagok lerakódását.

Bitter Orange

A zsírbontás alapja a korszerű étrendtámogatásnak.

A keserű narancs azáltal támogathatja a fogyást, hogy segíti a zsírok és a szénhidrátok anyagcseréjét, támogatja a zsírok lebontását.

Az elégtelen anyagcsere puffadást, diszkomfort érzetet okoz és rengeteg tünetet okozhat. A bőrbetegségek, a haj hullása, ízületi fájdalmak és az elhízás hátterében is állhat.

Már az ókori Kínában is ismerték és alkalmazták ezt az egzotikus gyümölcsöt pozitív hatásai miatt. Ma már azt is tudjuk, hogy egyik fő összetevője a szinefrin. A keserű narancs egy nemzetközileg is sikeresen alkalmazott hatóanyag.

 

Hedge Maple

Normál anyagcsere nélkül nem tartható fenn az egészséges testsúly. A Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke szerint pusztán 15 kg-os túlsúly, évente 3-4 ezer ember halálát okozza.

Az Acer campestre kivonata hozzájárul az epetermeléshez, amely a szervezetben koleszterinből képződik, ami pedig elengedhetetlen a tökéletes zsír-emésztéshez. Elősegíti a normál fehérje- és szénhidrát-anyagcserét is. Ha tökéletlenül emésztett fehérje kerül az emésztőrendszer alsó szakaszába, az hasznosulni nem tud, és izmaink tökéletes tápláltsága látja kárát, csökken az erőnlétünk, és testünk feszessége.

 

Willow Herb

Az étvágy csökkentése fontos alapja a testsúlycsökkentésnek, hiszen lássuk be, a legtöbb fogyókúra halála az, mikor nem bírjuk tovább az éhséget.

A Chamaenerion angustifolium már régóta használatos és jól ismert növény, amely támogatja az étvágy csökkentését és a normális anyagcserét, valamint a bélműködést. Ha az anyagcsere nem normális sebességű, esetleg lelassult bármilyen okból, az azt jelentheti, hogy hiába csökkentjük a bevitt kalóriát, a mérleg nyelve meg sem fog mozdulni. Az meg ugye nyilvánvaló, hogy a gyorsabb anyagcseréjű emberek sokkal kevésbé hízékonyak?

Helianthus Tuberosus

A súlykontroll támogatása

A Helinanthus tuberosus-t azért választottuk a GENIX egyik alapanyagának, mert hozzájárul a zsíranyagcseréhez, ezáltal segítheti a súlykontrollt.

Bár az egy alapvetés, hogy zsírokra a szervezetünknek szüksége van, a túlzott zsírfogyasztás nem csak elhízás betegséghez vezethet, ami a korai halálozás egyik oka, hanem magas vérzsírszintet okozhat. Ha pedig a rossz koleszterin szintje megemelkedik, annak következménye lehet az érelmeszesedés, magas vérnyomás és több szerv károsodása is.

A Helianthus tuberosus fő összetevője az inulin nevű rost. A rostok nem szívódnak fel a bélrendszerből, viszont ott megduzzadva mérsékelhetik egyes tápanyagok, például a zsírok felszívódását. A rostok a bélflóra számára prebiotikumként is hasznosak. Mint tudjuk az immunrendszerünk 80%-a a beleinkben van és egészséges bélflóra nélkül szervezetünk legyengül a kórokozókkal szemben.

Egyre több területen igazolják, hogy innovatív megoldások nem léteznek tradicionális tapasztalatok nélkül. A Genix sem fordít hátat ezeknek, sőt! Alapanyagunkat évszázadok óta használják világszerte széleskörű hatásai miatt.

Caralluma Fimbriata

A Caralluma fimbriata Ázsiában és Afrikában is honos növény, amely a testsúlycsökkentést támogató termékek egyik népszerű összetevője.

Ennek oka az lehet, hogy a legenda szerint ezt az ízletes növényt évszázadok óta többnyire akkor rágták, ha el akarták nyomni az éhségüket, és nem akartak fáradságot érezni, mikor egész nap, pihenés nélkül vadászni kényszerültek.

A végeredmény centikben mérhető.

[1] Effect of consumption of chicory inulin on bowel function in healthy subjects with constipation: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial
PMID: 27492975 DOI: 10.1080/09637486.2016.1212819

[2] Prebiotic inulin-type fructans induce specific changes in the human gut microbiota

PMID: 28213610 PMCID: PMC5739857 DOI: 10.1136/gutjnl-2016-313271

[3] A review of the human clinical studies involving Citrus aurantium (bitter orange) extract and its primary protoalkaloid p-synephrine

PMID: 22991491 PMCID: PMC3444973 DOI: 10.7150/ijms.4446

[4] Plant extracts with appetite suppressing properties for body weight control: a systematic review of double blind randomized controlled clinical trials

PMID: 23876572     ,     DOI: 10.1016/j.ctim.2013.05.007